Technisch pallet

Het technisch pallet verzamelt op een houten sokkel van 90 x 140cm alle toestellen die nodig zijn voor de goede werking van het zwembad.

Dankzij zijn compacte omvang kan het technisch pallet zo dicht mogelijk bij het zwembad geplaatst worden. Wij adviseren u het technisch pallet in een vorstvrije ruimte te plaatsen (garage,kelder,poolhuis...) en op een maximum afstand van 20 à 25 meter van de rolluiknis van het zwembad.

De filterinstallatie

Al onze zwembaden zijn uitgrust met een performant zandfiltersysteem, afgestemd op het volume van het gekozen zwembad. De filtergroep maakt het mogelijk om het volledig watervolume te zuiveren binnen 3 à 4 uur.

De filter is uitgevoerd in polyester vezelwikkeling, gewapend met glasvezels. Hij is van hoogwaardige kwaliteit en bestand tegen de hoogste druk. Zijn naadloze structuur voorkomt elk lekrisico en sluit corrosie uit. Naast de filter bevat de filtergroep een fluisterpomp uitgerust met een voorfilter, diverse isolatieventielen, kranen en aansluitingen.
De elektrische schakelkast met programmeerbare tijdsklok is voorzien van alle beschermingen, conform de geldende veiligheidsnormen.

De ontsmetting

Intensief gebruik van chloor in het zwembad kan nadelige gevolgen met zich meebrengen, zoals irritatie van de ogen, ademhalingsproblemen en uitdroging van de huid. Door middel van elektronische ontsmetting kan het chloorverbruik tot 80 % gereduceerd worden.

Door koperionisatie wordt dubbel resultaat bekomen. Organische en minerale stoffen in het water worden geoxydeerd, en koperionen verhinderen de voortplanting van wieren en doen deeltjes stollen zodat die gemakkelijker door de filter worden tegengehouden.

Volautomatische ontsmetting en pH-regeling (in optie)

Door toevoeging van dit uiterst betrouwbaar stukje techniek bekomt men met een minimum gebruik van ontsmettingsproducten een optimaal resultaat. Dit zorgt ervoor dat u maximaal kunt genieten van uw zwembad met een minimum aan onderhoud en tijd.

De verwarming

Wij leveren twee zorgvuldig geselecteerde systemen, om het water van uw zwembad het hele seizoen op de ideale zwemtemperatuur te houden.

  • C.V. installatie
    De warmtewisselaar van 40 KWh kan rechtstreeks worden gemonteerd op de verwarmingsketel van de woning. Dit systeem bestaat uit twee circuits: een primair circuit waardoor het warm water van de centrale verwarming stroomt, en een secundair circuit met het koudere zwembadwater. Het koudere water stroomt door de warmtewisselaar en wordt opgewarmd terug naar het zwembad gestuwd.
    Dit systeem is geschikt om uw zwembad met een aanvaardbaar energieverbruik, drie tot vier seizoenen op een aangename zwemtemperatuur te houden.
  • De warmtepomp
    Wij selecteerden voor u een hoogrendement warmtepomp met titanium warmtewisselaar waarbij u vanaf 15°C luchttemperatuur reeds meer dan 5x uw opgenomen vermogen bruikbaar maakt om op een milieuvriendelijke wijze uw zwembadwater op elke gewenste temperatuur te brengen. Deze warmtepompen laten fluisterstil rendement en milieuvriendelijkheid samen resulteren in ultiem gebruiksgemak.

 Zwembad filterinstallatie